Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ Για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται…

ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ
Για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται…
(αποσπάσματα από δημοσιεύματα του τύπου όταν ψηφιζόταν…)

4/3/2001
Ο κ Σταθόπουλος χαρακτηρίζει «συνηθέστατες» τις παραιτήσεις 11 μελών της αρχικής επιτροπής που ασχολήθηκε με τη σύνταξη του νομοσχεδίου (μεταξύ των παραιτηθέντων ήταν και η σύζυγος του κ Χ. Καστανίδη).

30/5/2001
Με μόνη την πολιτική στήριξη της Ν. Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση, την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις, είτε δεν τοποθετούνται, άρχισε χθες η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής του νομοσχεδίου…
…ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Χ. Καστανίδης παρατήρησε εύστοχα πως πιθανώς η κυβέρνηση θα νομοθετήσει με τη σιδηρά χείρα της Ν.Δ. …

1/6/2001
…οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν και χθες αντιρρήσεις για διατάξεις του νομοσχεδίου. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα το καταψηφίσουν οι κκ Καστανίδης και Βαλυράκης, ενώ ενστάσεις έχουν διατυπώσει οι κκ Μπένος, Γιαννόπουλος, Γκούσκος και Ιωαννίδης.

6/6/2001
Επικριτικός ως προς την ουσία του νομοσχεδίου ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Χ Καστανίδης λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέο θεσμικό πλαίσιο κατά της τρομοκρατίας.
…δεν πλήττονται ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα με το νομοσχέδιο, είπε ο κ Μιχαλολιάκος και παρατήρησε ότι κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε το λόγο για να υποστηρίξει το νομοσχέδιο.

29/5/2001
(συζήτηση για τη διάταξη για τον έλεγχο του DNA σε κακοποιούς)
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Χ Καστανίδης τη χαρακτήρισε αντισυνταγματική.

8/6/2001
Ενδεικτικό της επικρατούσας κατάστασης είναι ότι ο εκ των διαφωνούντων κ. Σήφης Βαλυράκης ζήτησε τον λόγο και ανέγνωσε την ακόλουθη δήλωση: «Η ψήφιση του νόμου αυτού, με συνοπτικές καθόλου κολακευτικές, για την εικόνα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μεθοδεύσεις, με την παρουσία ελαχίστων βουλευτών και με παραβίαση της αρχής της δεδηλωμένης πλειοψηφίας, είναι πρωτοφανής στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου. Αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση κινείται εκτός των πολιτικών και των θεσμικών της δεσμεύσεων, εκτός κυβερνητικού προγράμματος και εκτός πλαισίου κυβερνητικών δηλώσεων. Οχι μόνο καταψηφίζω το νομοσχέδιο, αλλά θεωρώ την πολιτική και διαδικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε, εκτός της ψήφου εμπιστοσύνης που έχω δώσει»...

8/6/2001
…Ο κ Κρητικός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «κακουργηματικό». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δ Γκούσκος που έκανε λόγο για «κηλίδα στο νομικό μας πολιτισμό».

7/6/2001
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε ότι ο λόγος που δεν ψηφίζεται απ το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο είναι για την εφαρμογή του νόμου απ τον μηχανισμό του κράτους. Οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν την ποιότητα της δημοκρατίας που οικοδομήθηκε την τελευταία 20ετία, κατέληξε.


7/6/2001
Ήταν μάλιστα τόσο έντονες οι επικρίσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς το νομοσχέδιο, που έκαναν τον κ Σταθόπουλο να διερωτηθεί επί λέξει: «Δείχνετε μια μεγάλη δυσπιστία στους δικαστές, στην ελληνική αστυνομία, στο κράτος γενικά. Μα… το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνά;» …

7/6/2001
…στο τέλος της συνεδρίασης επί παρόντων στην ψηφοφορία 6 βουλευτών (3 της ΝΔ και 3 του ΠΑΣΟΚ) τα 5 άρθρα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, αφού «υπέρ» ετάχθη μεν η ΝΔ και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δαμιανάκης, αλλά «κατά» οι κκ Κρητικός και Βαλυράκης.


10/6/2001
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ … ΤΗΣ Ν.Δ. (τίτλος δημοσιεύματος)
… είναι ενδεικτικό ότι 144 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απέφυγαν να παραστούν στην ψηφοφορία, ενώ από τους 10 που έλαβαν το λόγο, ουδείς το υπερασπίσθηκε με την εξαίρεση του εισηγητή Δαμιανάκη, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Ακριβάκη και Μαγκριώτη και του κ Παπαγεωργίου.

22/5/2001
(επίσημη διμερής συνάντηση υπουργού εξωτερικών κ Γ Παπανδρέου και αμερικανού ομολόγου του κ Κόλιν Πάουερ στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ).
(λόγος περί τρομοκρατίας)…ο κ Παπανδρέου τον ευχαρίστησε για τις θετικές δηλώσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα και την εμπιστοσύνη που έχει εκφράσει στις δυνατότητες της Ελλάδας ν αντιμετωπίσει το πρόβλημα και του παρουσίασε τα συγκεκριμένα βήματα στα οποία έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης κατάθεσης του τρομονόμου στη βουλή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου