Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοι είναι οι τρομοκράτες;
Είναι αυτοί που ισοπεδώνουν ότι είχε απομείνει από το κοινωνικό κράτος. Αυτοί που εξαφανίζουν εργασιακά δικαιώματα, που στερούν το δικαίωμα στην παιδεία, που ξεπουλάνε γη και ύδωρ στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους , τους μεγαλοεργολάβους, ντόπιους και ξένους. Δεν είναι αυτοί που αντιστέκονται για να διατηρηθούν κατακτήσεις που κερδίθηκαν με αγώνες ενός αιώνα.
Από το Δεκέμβρη του 2008 και την εξέγερση της νεολαίας μέχρι σήμερα η ζωή του λαού και της νεολαίας είναι σε ακόμη χειρότερη μοίρα. Η ΝΔ των σκανδάλων, της λιτότητας, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου παρέδωσε τη σκυτάλη στην «διακοσμητική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στο ΠΑΣΟΚ της τρόικας, του ΔΝΤ, της πλήρους υποτέλειας στην ΕΕ. Πριν από 2 χρόνια, η πλασματική δημοκρατία της ΝΔ βρήκε στα πρόσωπα των εξεγερμένων νέων τη νέα φουρνιά τρομοκρατών . Κορυφαία στιγμή της καταστολής ήταν το κατηγορητήριο των συλληφθέτων νεολαίων μετά την πορεία στη Λάρισα. Ένα στημένο κατηγορητήριο που οδηγεί σε δίκες 19 αθώους νέους (11 από τους οποίους είναι ανήλικοι μαθητές) με κατηγορίες για:
«συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, ….συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας/εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών……. η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….με δυνατότητα της ομάδας να εναλλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς να υφίσταται αλλαγή…»
Θέλουνε τους νέους να δουλεύουνε με 400 ευρώ και ανασφάλιστοι και όταν σηκώνουν το κεφάλι να τους λένε τρομοκράτες και να τους σέρνουν στα δικαστήρια. Είναι η πρώτη φορά που δικάζουνε με τον αντιτρομοκρατικό νόμο ανθρώπους που απλά συμμετείχαν σε διαδήλωση μαζί με χιλιάδες άλλους.
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει επάξια το έργο της προκατόχου κυβέρνησης. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, η αστυνομοκρατία και η καταστολή έχει γίνει καθεστώς. Με νέες ομάδες καταστολής, μεγάλες σε αριθμό προληπτικές (Wink προσαγωγές, ακύρωση δια της βίας κινητοποιήσεων.
Ειδικά, στη νέα εποχή, την εποχή της χούντας του ΔΝΤ, της τρόικας, καλούμαστε όλοι μας να δείξουμε ουσιαστική αλληλεγγύη σε όλους όσους διώκονται για την κινηματική τους δράση, να αντισταθούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια περιστολής δικαιωμάτων (εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά), να παλέψουμε σε όλα τα επίπεδα για να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα και στην κοινωνία.
Η ΚΟΕ καλεί όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση με επόμενο σταθμό την πανελλαδική κινητοποίηση στη Λάρισα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου (πλατεία Ταχυδρομείου) 1 μμ, που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Συλληφθέντες. Να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους 11 αθώους ανήλικους που δικάζονται στις 9 Δεκέμβρη.

ΚΟΕ Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου