Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η Λάρισα στο πλευρό των νέων
Σήμερα, η νεολαία ξεσηκώνεται. Τολμά να ονειρεύεται και να διεκδικεί την υλοποίηση των ονείρων της. Ζητά το δικαίωμα να εκφραστεί, να ακουστούν οι αγωνίες της, ελεύθερα, ειρηνικά, χωρίς βία. Αλλά η φωνή της κινδυνεύει να χαθεί κάτω από τις συγκρούσεις μεταξύ των ΜΑΤ και των, δεν ξέρουμε πόσο, «άγνωστων» κουκουλοφόρων.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την ελεύθερη έκφραση της νεολαίας. Αφήνει ανενόχλητους κουκουλοφόρους να δρουν, ενώ επιδεικνύει υπερβάλλουσα βία στους νέους που διαδηλώνουν ειρηνικά. Στην πόλη μας, φαινόμενο πρωτοφανές για όλη τη χώρα, νέα παιδιά –ακόμη και ανήλικοι- διώκονται με βάση το νόμο περί τρομοκρατίας. Κι αυτό δεν είναι παρά απόρροια του κλίματος που αποπειράθηκε να διαμορφωθεί στην πόλη μας, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης.
Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λάρισας, μακριά από λογικές καπελώματος, χειραγώγησης ή κομματικής εκμετάλλευσης, αγωνίζεται μαζί με τους νέους και το λαό για να εγγυηθούμε όλοι μαζί την περιφρούρηση του δικού τους δικαιώματος να ακουστούν ελεύθερα, χωρίς βία, χωρίς κίνδυνο, χωρίς φόβο.
Η Λάρισα σήμερα δεν σιωπά. Αγωνίζεται ώστε να μην επιτραπεί, με το πρόσχημα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, να ποινικοποιηθούν ή να περισταλούν οι κοινωνικοί αγώνες και οι δημοκρατικές κατακτήσεις.
Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λάρισας, ενώνοντας τη φωνή της με τη φωνή χιλιάδων πολιτών της Λάρισας, ζητά την απόσυρση των βαρύτατων κατηγοριών που βαρύνουν όλους τους νέους που συνελήφθησαν και την απελευθέρωση όσων ακόμη κρατούνται

(Από την ιστοσελίδα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λάρισας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου