Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ
ΤΟ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας ξεδιπλώνεται καθημερινά με νέα μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και καταδικάζουν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας που αντιστέκεται σ’ αυτή την πολιτική προχωράει με την ενεργοποίηση του «τρομονόμου».
Στις αρχές του Δεκέμβρη δικάζονται στη Λάρισα οι 11 ανήλικοι «τρομοκράτες» της Λάρισας και οι 4 φοιτητές των ΤΕΙ με κατηγορητήριο βασισμένο στις διατάξεις του «τρομονόμου».
Το ιστορικό της σύλληψης και της παραπομπής σε δίκη όλων των νεολαίων της Λάρισας εξελίσσεται σε μια περίοδο που το νεολαιίστικο κίνημα είχε αναπτύξει μια πρωτόγνωρη εξεγερτική δυναμική μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτή η δυναμική είναι που φόβισε τις δυνάμεις του συστήματος και τις οδήγησε στη χρησιμοποίηση όλων των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας.
Το κατηγορητήριο με το οποίο δικάζονται οι νεολαίοι είναι ξεκάθαρα κομμένο και ραμμένο στην πολιτική της καταστολής στο βαθμό που όλοι οι συλληφθέντες νεολαίοι είτε απλώς συμμετείχαν με χιλιάδες άλλους μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους, άνεργους και μετανάστες σε διαδηλώσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική βία και την αντιλαϊκή πολιτική, είτε τους αποδόθηκε η συμμετοχή με «ακράδαντο» στοιχείο ενοχής ότι ήταν κοντά στη λαϊκή αγορά που είχαν μοιραστεί «ληστρικά κλεμμένα» τρόφιμα από σούπερ μάρκετ της Λάρισας.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τη ΝΔ προσπαθεί να επιστρατεύσει τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές στην κατατρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας με όπλο τον «τρομονόμο» Νο 3 που ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες στο θερινό τμήμα της Βουλής.
Το ΚΚΕ (μ-λ) καταδικάζοντας την τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης καλεί το λαό και τη νεολαία στην πανελλαδική πορεία που διοργανώνεται στη Λάρισα το Σάββατο 27 Νοέμβρη στις 1 το μεσημέρι από την «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες» και άλλους φορείς της πόλης.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου