Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γραπτές παρεμβάσεις στην εκδήλωση-συζήτηση της 19 Νοέμβρη στη Λάρισα με θέμα «Δίκες της νεολαίας με τον τρομονόμο: Παραλογισμός ή συνειδητή επιλογή; Η κοινωνία πρέπει να υπερασπίσει το μέλλον της»ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

Είναι απαράδεκτο να οδηγούνται στα Δικαστήρια νέοι και νέες για να δικασθούν για παράβαση του νόμου για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Νέοι και νέες, που το «αδίκημά» τους είναι η διαμαρτυρία, η διαδήλωση των απόψεών τους για τα συλλογικά ζητήματα και τις διεκδικήσεις, η κινητοποίηση τους ως ενεργών πολιτών.
Ανεξάρτητα από την πλήρη αντίθεσή μου προς τον προαναφερόμενο νόμο, που παραβιάζει προστατευόμενααπό το Σύνταγμα ατομικά δικαιώματα και δικονομικές εγγυήσεις, είναι επικίνδυνο για την κοινωνία και τους πολίτες οι συλλογικοί αγώνες να εγκλωβίζονται σε διατάξεις νόμου για την «τρομοκρατία».
Η συμπαράσταση στους δικαζόμενους νέους πολίτες, είναι συμμετοχή στην απόκρουση ρυθμίσεων και ενεργειών που θέλουν να καθηλώνουν την κοινωνία των ενεργών πολιτών.

Φώτης Κουβέλης


Φώτης Κουβέλης
Πρόεδρος
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου