Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Γ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ»
«Θεσμική εκτροπή η δίωξη των εξεγερμένων νέων»

«Θεσμική εκτροπή» χαρακτήρισε χθες από τη Λάρισα ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Γρηγόρης Καλομοίρης «τη δίωξη των εξεγερμένων νέων», ζητώντας παράλληλα τη «λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών μέσω της βουλής» προκειμένου να αρθούν οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται συλληφθέντες και κατηγορούμενοι στις διαδηλώσεις της Λάρισας τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά και τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.
Ο κ. Καλομοίρης βρέθηκε χθες στη Λάρισα, προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράσταση της ΟΛΜΕ (και) σε ανήλικους μαθητές της Λάρισας οι οποίοι διώκονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, θέμα για το οποίο διοργανώνονται σήμερα στη Λάρισα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ο κ. Καλομοίρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΛΜΕ, τόνισε αρχικά ότι «η άσκηση δίωξης εναντίον ανηλίκων αλλά και ενηλίκων με βάση τον τρομονόμο, συνιστά μια σοβαρότατη θεσμική εκτροπή στο πλαίσιο της πολιτικής αντιμετώπισης της εξέγερσης της νεολαίας» για να χαρακτηρίσει «εξωφρενικά» τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ότι δηλαδή οι παραπεμπόμενοι ανήλικοι συνέστησαν τρομοκρατική οργάνωση και έδρασαν ως μέλη της, προσθέτοντας επίσης ότι «από την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, προκύπτει ότι οι συλλήψες έγιναν στο σωρό».
«Η υπόθεση, πρόσθεσε ο κ. Καλομοίρης, της δίωξης των «τρομοκρατών» επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις της ΟΛΜΕ αλλά και αρκετών ακόμη φορέων όταν ψηφιζόταν οι δυο «τρομονόμοι» ότι θα χρησιμοποιηθούν δηλαδή για την περιστολή των δικαιωμάτων και πως δεν έχουν καμιά σχέση με την πάταξη της τρομοκρατίας». Για να τονίσει πως «με το δρόμο που άνοιξαν οι δικαστικές αρχές, οκτώ χρόνια μετά και την ψήφιση του νόμου, επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις πανεπιστημιακών όπως του κ. Μανωλεδάκη το 2001 ότι όλοι, είναι εν δυνάμει ύποπτοι». Υπενθυμίζοντας επίσης μια παλαιότερη τοποθέτηση στη Βουλή του σημερινή αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη με αφορμή την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου, ο κ. Καλομοίρης ζήτησε «η Βουλή να λάβει διορθωτικές πρωτοβουλίες για την άρση των αξιόποινων πράξεων για συμμετοχή στις διαδηλώσεις» αναφέροντας παλαιότερο παράδειγμα επίσης με τις διώξεις αγροτών. «Ως ΟΛΜΕ, πρόσθεσε ο κ. Καλομοίρης, δεν μπορούμε να αφήσουμε στα χέρια των διωκτικών αρχών κανένα νέο που έλαβε μέρος στη δίκαιη εξέγερση της νεολαίας» επαναλαμβάνοντας τα αιτήματα περί αποφυλάκισης των κρατουμένων αλλά και για παύση των διώξεων, σημειώνοντας ακόμη ότι «γι’ αυτά τα ζητήματα χρειάζονται πολιτικές και όχι ποινικές προσεγγίσεις» για να χαιρετίσει τις πρωτοβουλίες συμπαράστασης αλλά και διαμαρτυρίας, Κινήσεων της Λάρισας, μέλη των οποίων παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου. Ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ κατήγγειλε τέλος την «αστυνομική βία και αυθαιρεσία» αλλά και την «κυβέρνηση που ετοιμάζει πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα» αναφερόμενος και στις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις για να καλέσει τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, με όλους τους φορείς, να λάβουν μέρος στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια της 23ης Ιανουαρίου προκειμένου να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της παιδείας.

_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου