Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ των Α.Ε.Ι.
Ιπποκράτους 35, 6ος όροφος, ΑΘΗΝΑ 10680
Δικτυακός τόπος : http://www.ntua.gr/posdep
Ηλεκτρονική Διεύθυνση : posdep@cs.ntua.gr
Πρόεδρος: Λ. Απέκης e-mail: lapekis@central.ntua.gr
Γραμματέας: Π. Γεωργιάδης e-mail: pangeorg@central.ntua.gr




ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΠΟΣΔΕΠ
της 29ης Ιανουαρίου 2009



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό-ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα πυροδότησε μια πρωτοφανή έκρηξη της νεολαίας. Πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις συνολικά ενάντια σε ένα σύστημα που γεννάει και αναπαράγει την αδικία και τον αποκλεισμό, ιδιαίτερα σε βάρος των νέων. Ο κρατικός μηχανισμός και το πολιτικό σύστημα ενεργοποίησαν στο μάξιμουμ τους μηχανισμούς της κρατικής βίας παρατάσσοντας δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, διαλύοντας με επικίνδυνα για την υγεία χημικά διαδηλώσεις, ξυλοκοπώντας βάναυσα διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας στο σωρό, καταδικάζοντας και προφυλακίζοντας δεκάδες διαδηλωτές με ισχνά ή και ανύπαρκτα στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Λάρισα 18 νέοι μαθητές και σπουδαστές παραπέμπονται (και μάλιστα 4 προφυλακίστηκαν) με τον αντιτρομοκρατικό νόμο με την απίστευτη δικαιολογία ότι συγκρότησαν τρομοκρατική οργάνωση κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης! Μερικές από τις εξωφρενικές κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι: «συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, ….συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας/εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….».

Είναι πέρα από κάθε όριο να δικάζονται μικρά παιδιά με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Η ΠΟΣΔΕΠ ζητάει την άμεση απόσυρση των ανυπόστατων αυτών κατηγοριών εις βάρος τους. Θεωρούμε απαραίτητο να δοθεί αμέσως λύση στο ζήτημα με την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων, καθώς και με την παύση των ποινικών και διοικητικών διώξεων εις βάρος τους.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ
Ο Πρόεδρος



Λ. Απέκης Ο Γραμματέας



Π. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου