Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ – ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 1 μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
Στις 9 Δεκέμβρη, δικάζονται από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, οι 11 ανήλικοι της Λάρισας, με το ίδιο αρχικό κατηγορητήριο, βασισμένο στις διατάξεις του «τρομονόμου».
Ήταν 8 Δεκέμβρη του 2008, όταν μετά την πορεία με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έγιναν συλλήψεις 19 νέων από τους οποίους, οι 11 ήταν ανήλικοι μαθητές/ριες,οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος και αποφάνθηκε ότι αποτελούν το… νέο αίμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα.
Το κατηγορητήριο βαρύτατο και ανυπόστατο, βασισμένο στη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης και μόνο στις –πανομοιότυπες- καταθέσεις των αστυνομικών, χωρίς προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, χωρίς εξατομίκευση των κατηγοριών, χωρίς ταυτοποίηση προσώπου και πράξης. Μερικές από τις κατηγορίες που αποδίδονται είναι ότι: «….συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών……. η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, με τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….και είχε την δυνατότητα να εναλλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς να υφίσταται αλλαγή…»

Λίγες μέρες νωρίτερα στις 1 Δεκέμβρη, δικάζονται οι τέσσερις φοιτητές, που συνελήφθησαν , στις 11/2/2009, στη στάση του λεωφορείου των ΤΕΙ, ως ύποπτοι λόγω εμφάνισης, με «ακράδαντο» στοιχείο ενοχής το ότι ήταν κοντά στη λαϊκή, όπου είχαν μοιραστεί τα τρόφιμα, μετά από απαλλοτρίωση σούπερ μαρκετ της Λάρισας. Για τους νέους αυτούς η κατηγορία είναι «ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία», που μόνο σε συμμορίες ληστών αποδίδεται, παρ’ όλο που δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση κατηγορουμένων και δραστών και ούτε μήνυση λόγω της ευτελούς αξίας των εμπορευμάτων.
Τα δύο αυτά γεγονότα εντάσσονταν στο κλίμα καταστολής με στόχο την τρομοκράτηση της νεολαίας που είχε βγει την περίοδο εκείνη δυναμικά στο προσκήνιο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πυροδότησε το μεγαλύτερο εξεγερτικό γεγονός από την εποχή της μεταπολίτευσης.
Το «πείραμα» της Λάρισας δυναμιτίζει τα θεμέλια ενός «κράτους δικαίου», συνιστά ένα πολύ σοβαρό κρούσμα αυταρχισμού και θεσμικής εκτροπής και η πρώτη εφαρμογή του τρομονόμου, εισάγει πιλοτικά στην κοινωνική πραγματικότητα το ενδεχόμενο ευρείας παρανομίας της κοινωνικοπολιτικής δράσης.
Οι τωρινές δίκες θα αποτελέσουν μια πρόβα τζενεράλε, για τον ολοκληρωτισμό που θέλουν να επιβάλλουν, ώστε να θωρακίσουν το σύστημα από τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις, εξαιτίας του νέου μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει με τις πολιτικές τους κυβέρνηση, Τρόικα, κυρίαρχοι οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι.
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ:
Τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ γιατί αύριο θα είμαστε οι επόμενοι στόχοι, όταν θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε, θα διεκδικούμε…. και θα βαφτιζόμαστε «τρομοκράτες» για να μας κρατούν τρομοκρατημένους
Τους ΓΟΝΕΙΣ γιατί οι νέοι που στιγματίζονται ως τρομοκράτες, είναι ή θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά μας
Την ΝΕΟΛΑΙΑ γιατί σήμερα διώκουν τους συμμαθητές μας, επειδή θέλουν να παραιτηθούμε από τα όνειρα μας και να σκύψουμε το κεφάλι
γι’ αυτό:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ» ΘΕΑΤΕΣ
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
γιατί:
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου