Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 16-3-09 ΣΤΑ ΜΜΕ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 16-3-09 ΣΤΑ ΜΜΕ
ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


(Γιώργος Παπανικολάου, γονέας ανήλικης συλληφθείσας)
Σας καλοσωρίζουμε στη συνέντευξη του Συντονιστικού Κοινής Δράσης για τους συλληφθέντες του Δεκέμβρη στη Λάρισα.
Είναι ένα συντονιστικό των μέχρι τώρα υπαρχουσών επιτροπών συμπαράστασης, που αποφασίσαμε από κοινού να συστήσουμε προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα για να έχουμε αποτελέσματα στην υπόθεση των παιδιών μας, που κατηγορούνται σαν τρομοκράτες, με αφορμή τα γεγονότα του Δεκέμβρη.

Μέχρι τώρα η συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στην υπόθεση των παιδιών μας και η τοποθέτηση στο ζήτημα φορέων, κομμάτων, προσωπικοτήτων κλπ ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας.
Συγκεκριμένα να σας αναφέρω:
Το ψήφισμα της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδιας Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης)
Ψηφίσματα ΕΛΜΕ Λάρισας, Ανατ Αττικής, Φθιώτιδας, Καρδίτσας και Πειραιά.
Τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ ΚΑΛΟΜΟΊΡΗ που χαρακτήρισε θεσμική εκτροπή την άσκηση δίωξης εναντίον ανηλίκων αλλά και ενηλίκων νέων με βάση τον τρομονόμο.
Σας θυμίζω το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και των σημαντικότερων φορέων της πόλης, το οποίο επιδόθηκε στις δικαστικές αρχές.
Επίσης το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και 32 συνδικαλιστικών φορέων που επίσης επιδόθηκε στις δικαστικές αρχές.
Κατάθεση ερωτήσεων στη βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέση και Φ. Κουβέλη.
Τοποθέτηση στη βουλή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Κακλαμάνη ο οποίος είπε μεταξύ άλλων.
«Εδώ είμαστε πάρα πολλοί δικηγόροι. Μα, είναι σοβαρό αυτό το κατηγορητήριο, χωρίς να εξατομικεύεις και να εξειδικεύεις, χωρίς να ταυτοποιείς πρόσωπο και πράξη; Μα, ούτε στις πλέον ανώμαλες περιόδους της ζωής αυτής της χώρας δεν υπήρξε τέτοιου είδους κατηγορητήριο, το οποίο δυστυχώς για μεν τα υποτιθέμενα στοιχεία, πραγματικά ή όχι, δεν θα το ελέγξω. Το υλικό δόθηκε από την Αστυνομία, αλλά η εντολή για τη σύνταξη αυτού του κατηγορητηρίου δόθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Διότι δεν είναι το κατηγορητήριο της Αστυνομίας, το κατηγορητήριο της εισαγγελικής αρχής είναι».

Δηλώσεις των βουλευτών Κ. Καρτάλη, Ν Αλευρά («η νομική βάση των κατηγοριών είναι εξαιρετικά βαρειά και εσφαλμένη») και Τ. Κουράκη («σήμερα διακυβεύεται όχι μόνο η τύχη των παιδιών που συνελήφθησαν, αλλά και το μέλλον της δημοκρατίας»).
Δηλώσεις των Παπανδρέου-Αλαβάνου στην συνάντησή τους που κατήγγειλαν σαν απαράδεκτη τη δίωξη.
Υπήρξε συνάντηση γονέων συλληφθέντων με τον Προεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνο που εξέφρασε την ολόπλευρη υποστήριξή του για την απαλλαγή των παιδιών.

Ψήφισμα των εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Λάρισας.
Δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.
Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Νέσσωνα.
Ψήφισμα των φοιτητών ιστορίας αρχαιολογίας Α.Π.Θ., του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.
Ψήφισμα της πανελλήνιας ομοσπονδίας ενώσεων μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων διπλωματούχων ανωτάτων σχολών.
Ψήφισμα της διοικούσας επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ).
Ανακοίνωση της Ενωσης Γυναικών Λάρισας- μέλος Ο.Γ.Ε.
Ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κ. Κούμας».
Ανακοίνωση του συλλόγου καθηγητών γυμνασίου και λυκείου Καλλιθέας και του 9ου λυκείου Λάρισας..
Ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου Τυρνάβου.
Ψήφισμα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου αχ Τζάρτζανος (οι οποίοι θεωρούν επιεικώς γελοίες τις κατηγορίες που αποδίδονται στα παιδιά).

Ανακοίνωση του συλλόγου μηχανικών δημοσίου κεντρικής και δυτικής θεσσαλίας.
Συγκέντρωση 950 υπογραφών υπέρ της απελευθέρωσης των νέων που διώκονται και κατάθεσή τους στις δικαστικές αρχές από τις «παρεμβάσεις-συσπειρώσεις-εργατικά σχήματα αντικαπιταλιστικής αριστεράς».
Δηλώσεις των κομμάτων, κινήσεων κλπ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ Μαγνωσίας, ΚΟΕ, ΚΚΕ, μλ-ΚΚΕ, ΚΚΕ-μλ, Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ΕΕΚ, Κοινής Δράσης Αλληλεγγύης κα.
Δημοσιεύματα στον τύπο όπως στο ΠΡΙΝ, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ, το ΣΚΡΙΠ, στις τοπικές εφημερίδες της Λάρισας, του Βόλου κλπ.
Ανάρτηση κειμένων και κείμενα συμπαράστασης σε δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες αυτή τη στιγμή, σελίδες και blogs στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ,



Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της ανάκρισης.
Κατόπιν έντονων πιέσεων των δικηγόρων μου, δέχθηκε η ανακρίτρια να καταθέσουμε εγώ και ένας αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης της κόρης μου, συγκεκριμένα ένας καθηγητής, που άκουσε τους αστυνομικούς να τη βρίζουν χυδαία κατά τη σύλληψη. Επίσης κατέθεσε ότι η ομάδα που έκανε τις ζημιές την ώρα της σύλληψης ήταν σε άλλο χώρο, μακρυά από το σημείο σύλληψης.
Ο βουλευτής κ Κοροβέσης ρωτά:
1. Mε ποια στοιχεία ασκήθηκαν τόσο βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες της Λάρισας,, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο;
2. Πώς προκύπτει η διαρκής και δομημένη δράση, πώς στοιχειοθετείται η έννοια της ομάδας («οργάνωσης») και η επιδίωξη διάπραξης κακουργημάτων, από τη στιγμή που όλες αυτές οι εκδηλώσεις ήταν αυθόρμητες και της τελευταίας στιγμής, όπως συνέβησαν σ’ όλη την Ελλάδα, ως επακόλουθο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου;
Ο Υπουργός δικαιοσύνης ευφυέστατα απαντά:
«Μόνος αρμόδιος να κρίνει εάν τα συγκροτούντα μια πράξη πραγματικά περιστατικά υπάγονται στην αντικειμενική υπόσταση προβλεπομένου από τον ποινικό νόμο αδικήματος είναι ο Εισαγγελέας».
Ο υπουργός εσωτερικών επίσης ευφυέστατα απαντά:
«Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από κοινού με άλλα άγνωστα άτομα, κρατώντας αυτοσχέδια μεταλλικά και ξύλινα ρόπαλα προκάλεσαν φθορές, συνολικά, σε 37 τραπεζικά καταστήματα, εκ των οποίων στα 8 ερίφθησαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες "μολότωφ", στο Δημαρχείο, στο Δικαστικό Μέγαρο, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, στο Κεντρικό Ταχυδρομείο, στα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε 2 εμπορικά καταστήματα, σε 1 περίπτερο, σε μεγάλο αριθμό φωτεινών σηματοδοτών και σε μεγάλο αριθμό πλαστικών κάδων απορριμμάτων. Επιπλέον, κατ' επανάληψη επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, "μολότωφ" και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 1 αστυνομικού».

Ρωτάω:
Το 14χρονο παιδί που κατηγορείται από αστυνομικό ότι έκλεψε 4-5 αναψυκτικά από περίπτερο (όπως δηλώνει στην κατάθεσή του «χωρίς να τον δει να σπάει την τζαμένια πόρτα του ψυγείου, αλλά μόνο ν αφαιρεί αναψυκτικά»), με ποιο λογικό συνειρμό, με ποια στοιχεία, και με ποιο τρόπο εφαρμογής νόμου κατηγορείται ότι προκάλεσε φθορές, συνολικά, σε 37 τραπεζικά καταστήματα, εκ των οποίων στα 8 ερίφθησαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες "μολότωφ", στο Δημαρχείο, στο Δικαστικό Μέγαρο, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, στο Κεντρικό Ταχυδρομείο, στα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε 2 εμπορικά καταστήματα, σε 1 περίπτερο, σε μεγάλο αριθμό φωτεινών σηματοδοτών και σε μεγάλο αριθμό πλαστικών κάδων απορριμμάτων;
Η κόρη μου που κατηγορείται από αστυνομικό ότι πετούσε πέτρες, στη βάση ποιου λογικού συνειρμού, ποιων στοιχείων και ποιου τρόπου εφαρμογής νόμου κατηγορείται ότι προκάλεσε φθορές, συνολικά, σε 37 τραπεζικά καταστήματα, εκ των οποίων στα 8 ερίφθησαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες "μολότωφ", στο Δημαρχείο, στο Δικαστικό Μέγαρο, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, στο Κεντρικό Ταχυδρομείο, στα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε 2 εμπορικά καταστήματα, σε 1 περίπτερο, σε μεγάλο αριθμό φωτεινών σηματοδοτών και σε μεγάλο αριθμό πλαστικών κάδων απορριμμάτων;

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει πότε ξαναεφαρμόστηκε η αρχή της «συλλογικής ευθύνης» που τελευταίοι εφάρμοσαν οι ναζί; (ξέρετε, για τις πράξεις των ανταρτών, οι ναζί θεωρούσαν συνυπεύθυνους και τους άμαχους και τους εκτελούσαν). Πρέπει να γυρίσουμε τόσο πίσω; Αλλά απ ότι ξέρω, οι ναζί εξαιρούσαν τα γυναικόπαιδα. Και μη μου πείτε ότι τώρα δεν θα εκτελέσουν τα παιδιά. ΘΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ. Τα ξαναείπαμε αυτά.
Καλούμε όποιους συμπολίτες δεν συμφωνούν μ αυτές τις αρχές και αυτές τις πρακτικές, να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας και να πιέσουμε να κοπεί μια για πάντα κάθε σκέψη και κάθε προσπάθεια να εφαρμοστούν αυτές οι αρχές και πρακτικές, όχι μόνο σε ανήλικα παιδιά όπως σήμερα, αλλά και σε κάθε πολίτη, τώρα και στο μέλλον.
Να σας θυμίσω τι λέει το ψήφισμα του δήμου και των φορέων της πόλης (μεταξύ αυτών και του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας):
«Μετά τα ανωτέρω και έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, πιστεύουμε στην αυστηρή προσήλωση των οργάνων της στο γράμμα και στο πνεύμα των ποινικών διατάξεων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν επιτρέπουν την ποινική δίωξη των νέων ως κοινών τρομοκρατών και στην ίση μεταχείρισή τους με τους άλλους ανά την Ελλάδα συλληφθέντες».
Ο νόμος έχει γράμμα και πνεύμα. Δεν ξέρω να έχει τίποτε άλλο. Αν δεν έχεις αυτά, είσαι εκτός του νόμου.
ΜΗΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ;
Ρωτάω ευθέως και ζητώ αν υπάρχει αρμόδιος ν απαντήσει:
Αν δικαστικός λειτουργός παρανομήσει και εγκληματίσει κατά την άσκηση του λειτουργήματός του, υπάρχει διαδικασία να τον σταματήσει; Να τον ελέγξει;
Ή δεν υπάρχει; …Αν δεν υπάρχει….εδώ σταματώ.
Κι όσο δεν έρχεται απάντηση, καλώ τους πολίτες να συνεχίσουν τα ερωτήματα και να προβληματιστούν.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετική περίπτωση και ξέρω ότι δεν έπεσα από τον ουρανό. Ζω και κινούμαι σ αυτή την κοινωνία χρόνια τώρα.
Και είμαι σίγουρος ότι την αδικία που αισθάνομαι μέσα μου να με κατακλίζει, την αισθάνονται και χιλιάδες συμπολίτες.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν αυτό το αίσθημα αδικίας να το κατασιγάσουν ή να το καταπνίξουν ΜΕ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, εγώ πιστεύω ότι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Για το τι μπορεί να συμβεί, αν δεν φροντίσουν να λειτουργήσει ένα στοιχειώδες κράτος δικαίου, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί…και θα έχουν την απόλυτη ευθύνη…


(Νίνα Σεφεριάδου, μέλος Συντονιστικού)
Η νεολαιίστικη και κοινωνική εξέγερση, που εκδηλώθηκε στους δρόμους όλης της χώρας αυτό τον Δεκέμβρη, έφερε την «άνοιξη» μέσα σε ένα βαρύ «χειμώνα»
Η εν ψυχρώ δολοφονία, του 15χρονου Αλέξη ήταν η σπίθα που πυροδότησε ότι είχε συσσωρευτεί χρόνια τώρα, από την συστηματική παραβατικότητα των κυβερνήσεων, του κράτους και των μηχανισμών του, από τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, την καταστολή, την ανεργία, την φτώχεια, την εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής και της εκπαίδευσης, από την απουσία οραμάτων.
Η φωτιά αυτού του Δεκέμβρη έφτασε στα πιο απομακρυσμένα σημεία της γης, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Μεξικό, στη Γουαδελούπη, στην Ισλανδία και τρομοκράτησε τους ηγέτες των κρατών της Ε.Ε που φοβούνται ακόμη ντόμινο μεγάλων εξεγέρσεων λόγω των οδυνηρών συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης
Αυτός ο Δεκέμβρης ένωσε μαθητές, φοιτητές, νεολαίους της επισφαλούς εργασίας, άνεργους, εργαζόμενους, μετανάστες. Ένωσε με ένα τρόπο όλες τις γενιές που προετοιμάζονται να μπουν ή βρίσκονται ήδη στα γρανάζια της καπιταλιστικής παραγωγής με μισθούς δουλείας, με ανύπαρκτες εργασιακές και συνδικαλιστικές σχέσεις, στο έλεος της εργοδοτικού αυταρχισμού.
Η κυβέρνηση προκειμένου να το αναχαιτίσει, το αντιμετώπισε με δολοφονική καταστολή και με επιστράτευση όλων των φανερών και αφανών μηχανισμών ασφαλείας, με μαζική τρομοκρατία που αποτελεί την πιο αντιδραστική έκφραση κρατικής πολιτικής μετά την μεταπολίτευση.
Εκατοντάδες προσαγωγές, 273 συλλήψεις και παραπομπές σε δίκες, 67 προφυλακισμένοι σε όλη την Ελλάδα, είναι ο απολογισμός της κρατικής βίας, με την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να καταστείλει την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη.
Στη Λάρισα έγιναν συλλήψεις 25 νέων από τους οποίους, οι 17 είναι ανήλικοι μαθητές/τριες σχολείων της πόλης. Σε 19 από αυτούς αποδόθηκε ένα βαρύτατο κατηγορητήριο με βάση τον «τρομονόμο», σύμφωνα με το οποίο
«…συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση τρομοκρατική ομάδα/εγκληματική οργάνωση…που λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω …ότι δεν σχηματίστηκε περιστασιακά, αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα»
Σήμερα, τρεις μήνες μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, 4 νέοι είναι ακόμη προφυλακισμένοι – έχει ήδη απορριφθεί η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσαν – ενώ στο σύνολο τους παραμένουν όμηροι της κυβέρνησης και των μηχανισμών εξουσίας.
Ούτε στις πιο ανώμαλες περιόδους της ζωής της χώρας δεν υπήρξε τέτοιου είδους κατηγορητήριο, χωρίς εξατομίκευση και εξειδίκευση των κατηγοριών, χωρίς ταυτοποίηση προσώπου και πράξης, χωρίς την κατάθεση οποιουδήποτε στοιχείου για τις βαρύτατες κατηγορίες.
Επιστρατεύουν εναντίον των νέων ένα νόμο που στηρίζεται στη ναζιστική αρχή της «συλλογικής ευθύνης», με τους κατηγορούμενους να καταδικάζονται για το σύνολο των ενεργειών μιας οργάνωσης, επειδή θεωρήθηκαν σαν μέλη της. Τα παιδιά κατά την προανάκριση και την κράτησή τους στην αστυνομία, στερήθηκαν στοιχειώδη δικαιώματά τους, όπως η επικοινωνία με δικηγόρο και με τους γονείς τους. Δεν έγινε δεκτή η λήψη καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ από την άλλη «βρέθηκε» η υπογραφή τους σε έγγραφα όπου δηλώνουν πως ενημερώθηκαν για τα δικαιώματά τους και δεν θέλουν να κάνουν χρήση τους!
Η δίωξη αυτή δυναμιτίζει τα θεμέλια ενός «κράτους δικαίου», συνιστά το σοβαρότερο κρούσμα αυταρχισμού και θεσμικής εκτροπής το τελευταίο διάστημα και είναι ενταγμένη στην πολιτική αντιμετώπισης με κάθε μέσο της έκρηξης της νεολαίας και των εργαζομένων.
Το πείραμα της Λάρισας στοχεύει στην καταστολή ενός κινήματος, με τη χρήση για πρώτη φορά εναντίον διαδηλωτών και ανύποπτων παιδιών, του τρομονόμου, με εντελώς παράλογο, παράνομο, αντισυνταγματικό και καταχρηστικό τρόπο.
Τέτοιου είδους πειράματα, μπορούν να έχουν θέση μόνο σε εκτρωματικά καθεστώτα, που θυσιάζουν τις λαϊκές ελευθερίες στο όνομα της ασφάλειας, που σβήνουν το χαμόγελο ανήλικων παιδιών στο όνομα της τάξης. Με την υπόθεση αυτή διακυβεύεται όχι μόνο η τύχη των νέων, αλλά ακόμη και το μέλλον αυτής της λειψής αστικής Δημοκρατίας.
Η εφαρμογή του τρομονόμου στη Λάρισα εισάγει πιλοτικά στην κοινωνική πραγματικότητα το ενδεχόμενο ευρείας παρανομίας της κοινωνικοπολιτικής δράσης, αποστέλλοντας άμεσο, απειλητικό μήνυμα σε κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.
Δεκάδες είναι και οι περιπτώσεις κρατικής καταστολής, αυθαιρεσίας και βίας σε όλη τη χώρα: βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών της Κρήτης από τα ΜΑΤ, άγρια καταστολή ( με συνεργασία ΜΑΤ – δημοτικών υπαλλήλων / μπράβων του Δημάρχου Αθήνας) εναντίον των κατοίκων της Κυψέλης που διεκδικούσαν τη διατήρηση του τελευταίου πάρκου της περιοχής για να μην γίνει πάρκιγκ, καταδίκες και απελάσεις μεταναστών για συμμετοχή στην εξέγερση, δικαστήριο εναντίον μαθητών και γονιών στον Πειραιά, επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια κ.α. Παράλληλα η απόπειρα δολοφονίας με βιτριόλι της συνδικαλίστριας Κ. Κούνεβα,, η παρέμβαση Σανιδά για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις στα JUMBO αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλληλοδιαπλοκής κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Είναι δεδομένο ότι το σύστημα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξελισσόμενη οικονομική κρίση, θα δώσει νέα διάσταση στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα με τις πιο ελαστικές και απάνθρωπες μορφές εργασίας, με ένταση της κρατικής καταστολής.
Ενώ θα αφήνει προκλητικά ατιμώρητους και θα επιδοτεί όσους καθημερινά ληστεύουν νόμιμα τον κοινωνικό πλούτο και λυμαίνονται τη ζωή όλων μας, από την άλλη μεριά θα δημιουργεί «εσωτερικούς εχθρούς» και νέα ιδιώνυμα για κάθε κοινωνικοπολιτική δράση και αντίσταση, θα διαμορφώνει όρους φυλακής για ολόκληρη την κοινωνία..
Εμείς κρατώντας το νήμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη, των πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν με κορυφαία στιγμή την πανελλαδική πορεία στις 17 Γενάρη στη Λάρισα, συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να διευρύνουμε το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Απευθυνόμαστε στα δημοκρατικά αισθήματα των εργαζομένων, ανέργων, μεταναστών και της νεολαίας της Λάρισας, σε όσους δεν συναινούν στην ποινικοποίηση των αγώνων, στην καταστρατήγηση στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, σε όσους νιώθουν να καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια τους από την αγοραιοποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής.
Τους καλούμε να πάρουν ενεργά θέση σε αυτό το κίνημα για να διεκδικήσουμε:
• Άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων
• Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της εξέγερσης
• Κατάργηση όλων των τρομονόμων
• Διάλυση των ΜΑΤ και όλων των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων
• Απαγόρευση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων
• Απαγόρευση της παρουσίας της αστυνομίας στις διαδηλώσεις και σε κάθε χώρο αγωνιστικής κινητοποίησης



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΗ, 6.30 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΗ, 7.30 μ.μ.
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ



συντονιστικό κοινής δράσης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου